Darba intervija - komunikācijas triki, kas palīdz pārvarēt 3 interviju kārtas

Darba intervija - komunikācijas triki, kas palīdz pārvarēt 3 interviju kārtas

Šis blogs Jūs izcili sagatavos darba intervijai. 

Ņemiet vērā, ka Jums nepietiks tikai ar pareizi nostādītu balsi un taisnu muguru. Lai noritētu veiksmīga darba intervija Jums ir jāapgūst tēla veidošanas prasmes, ir jāzina kā pareizi sagatavoties, un kā reaģēt uz provokatīviem jautājumiem.


darba intervijas veiksmes atslēga

Pirms pāris dienām es saņēmu šādu vēstuli no Lauras: 

"Vēlos pateikt lielu paldies par lekciju. Noklausījos un analizēju to vairākas reizes. Tas man palīdzēja iegūt lielāku pārliecību par sevi, akcentēt stiprās puses un prezentēt tās. Rezultātā es veiksmīgi izturēju 3 atlases kārtas un ieguvu jaunu darbu!” 

Pirmkārt, šādas vēstules ir iemesls kāpēc pastāv Runas skola:) 

Otrkārt, tas īsti nav pārsteigums, jo vebinārā “Efektīva komunikācija darba intervijās” ir sakrāti tikai pārbaudīti triki, kas ir devuši vislabākos rezultātus. Laura nav vienīgā. 

Piemēram, ja Jūs izdariet šīs 3 lietas, Jūs, tāpat kā Laura, viennozīmīgi būsiet priekšā saviem konkurentiem: 

1. Apmeklējiet 10 citas darba intervijas. Pierodiet pie spriedzes, kas parasti valda intervijās. Jūsu pārliecība palielināsies 10x un to varēs just gan Jūsu balsī, gan ķermeņa valodā. Pārliecība ir burvju nūjiņa, kas atver visas durvis. 

2. Intervētāja uzskati un valoda. Uzziniet kas Jūs intervēs. Izlasiet visus šī cilvēka rakstus un intervijas. Jums ir jāuzzina, kas viņu interesē, par ko viņi runā un pat kādus vārdus visbiežāk izmanto. Intervijas laikā Jums ir jārunā vienā valodā. Tas radīs sajūtu, ka esat savējais. 

3. Konspektējiet citu cilvēku darba intervijas. Tieši tāpat kā to darīja Laura, kura konspektēja darba interviju vebināru. Nevis noklausieties lekciju, bet gan izstudējiet to (own it). Izspēlējiet negatīvos scenārijus, izrakstiet frāzes, kuras Jums jāpasaka, iekodējiet “pateicību” savā intervijā.

Jūs kļūsiet neuzvarami, ja izstudēsiet lekciju, nevis tikai to noklausīsieties.


pārliecība DARBA INTERVIJā

Darba intervijās Jūs tiekat lasīti "starp rindiņām". 

Tekstuāli jūs varat samācīties visādas pareizās atbildes, bet tomēr darba ņēmēji ļoti centīsies, kā tādi detektīvi, saprast jūs pēc būtības. 

Vai jūs tiešām būsiet piemēroti amatam? 

Vai būsiet centīgi?

Vai spēsiet sadarboties ar citiem?

Vai gribēsiet mācīties?

Es neesmu piekritējs tiktok un youtube skolotājiem, kuri faktiski rāda iemācītas frāzes, kā dzejolīšus. Drīzāk šajā blogā jūs dzirdēsiet kā nostabilizēt savu pārliecības zonu, savu personību, savu attieksmi, tajā pat laikā atrast veidu, kā būt viegliem un strātēģiskiem.   

 Šis blogs ir par komunikāciju. Atgādināšu, ka komunikācija nav tikai teksts ko runājat.


jautājumi darba intervijās

Pastāstiet par sevi Šis ir ļoti klasisks darba interviju jautājums. Ieteicams būtu izvairīties no CV izklāsta, jo Jūsu darba devējiem jaut tas ir acu priekšā. Drīzāk izstāstiet to kā stāstu. Par to kā veidot stāstus varat izlasīt šajā blogā.
Kāpēc tik ilgi esat bijis bez darba? Šis jautājums ļoti interesē Jūsu darba devējus. Viņi tādā veidā vēlas uzzināt iespējamās problēmas, kuras var sagaidīt no Jums. Cenšaties izvairīties no iepriekšējā darba devēja kritizēšanas.
Ko Jūs būtu mainījis iepriekšējā darba vietā? Pasakiet kādu komplimentu par iepriekšējo darba vietu, bet atrodiet veidu pateikt arī kādu ļoti konkrētu uzlabojumu, piemēram, es būtu ieteicis vienreiz mēnesī tikties ar komandu neformālā gaisotnē.
Kāds ir lielākais risks, ko esat uzņēmies? Šis ir ļoti konkrēts jautājums, uz ko arī vajag atbildēt ļoti konkrēti Ieteicams, ka šī situācija ir par kaut ko kur mēs sapratīsim jūsu apķērīgumu, organizēšanas spējas vai drosmi.
Kāda ir Jūsu sliktākā īpašība? Esiet uzmanīgi! Jūs nedrīkstiet arī pārāk sevi kritizēt. Atrodiet labo u slikto vienlaicīgi. Piemēram, es esmu perfekcionists. Man tas bieži vien traucē, taču tādā veidā es vienmēr sasniedzu labākos rezultātus.


labās īpašības darba intervijās

Šīs labās īpašības ļoti augsti tiek vērtētas profesionālā vidē, it īpaši jaunie darbinieki tiek meklēti ar šādām īpašībām darba intervijās. 

1. Konsekventa rīcība. Atšķirībā no mērķtiecības, konsekventa rīcība nozīmē, ka uzvedības modeļi atkārtojas paredzamā formā. Mēs spējam atšķirt šāda cilvēka uzvedību un pieņemtos lēmumus. Cilvēki rīkojās līdzīgi vienās un tajās pašās situācijās. 

2. Pārliecinātība. Pārliecināta personība tic saviem spēkiem, zina ko grib panākt, un mērķtiecīgi virzās savu sapņu īstenošanas virzienā. Šiem cilvēkiem ir raksturīga stabila ķermeņa valoda - taisna mugura un drošs skatiens. Viens no labākajiem veidiem, kā attīstīt pārliecību ir praktizēt publisko runu. (Šajā blogā ar daudziem video piemēriem Jūs varat redzēt labākos publiskās runas paraugus).  

3. Optimisms un harisma. Šī ir arī izcila rakstura īpašība, kas ir būtiska līderiem. Tā ir ticība veiksmei, pozitīvam iznākumam, neskatoties ne uz kādām grūtībām. Optimisms dod spēku domāt un strādāt arī krīzes situācijās. Kombinācijā ar harismu, šī ir ļoti spēcīgu līderu īpašība. Kā var attīstīt harismu? Par to varam izlasīt šeit.

4. Apzinātība. Apzināti cilvēki ļoti labi spēj atrasties šeit un tagad. Viņu domas nemētājas, viņiem ir raksturīga spēja koncentrēties (arī krīzes situācijās), kā arī šādiem cilvēkiem ir raksturīga spēja iedziļināties. Viņi arī ir jūtīgi pret detaļām un lietu kārtību. Viņi bieži izplāno visu tālredzīgi divus soļus uz priekšu. 

5. Spēja pielāgoties. Šādiem cilvēkiem ir raksturīga spēja uzticēties, ieklausīties citu cilvēku viedokļos. Šie cilvēki labprāt sadarbojas ar citiem. 

6. Drama-free. Ļoti laba rakstura īpašība, kas norāda uz emocionālo stabilitāti un adekvātām reakcijām dažādas konflikta un augstas spriedzes situācijās.

7. Atvērtība. Cilvēkiem, kuriem ir raksturīga šī īpašība parasti ir ļoti plašs interešu loks. Viņiem ir raksturīga zinātkāre par citiem cilvēkiem, notikumiem ārpus savas ierastās vides. Viņi grib paplašināt savu pasaules redzējumu.


nobeigumā

Darba intervija daudziem cilvēkiem ir kā eksāmens. Vai nu tā būs izgāšanās vai uzvara. Bet ļoti bieži mēs nezinām ko sagaidīt un kā gatavoties darba intervijām. Darba intervija pēc būtības ir ļoti savdabīga varas spēle, kur viens tēls kaut ko ļoti grib, bet otrs cilvēks cenšas saprast un sajust vai šis tēlam var to dot. 


Senākie posti
Jaunākie posti

Atstāt komentāru

Aizvērt

PUBLISKĀS RUNAS PAMATI

Klātienes praktiskā darbnīca

Praktizējiet visus svarīgākos publiskās runas elementus sākot no neverbālās komunikācijas un struktūru veidošanas, līdz pat storytelling un uztraukuma kontrolei režisora Viestura Meikšāna vadībā.

Uzzināt vairāk

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Meklēt

Tavs grozs tukšs. Kā tā?
Uz katalogu