ekstraverts

Ekstraverts | Labākie komunikācijas triki ekstravertiem

Bieži šis vārds ekstraverts tiek saprasts, kā "uzbāšanās, kura mums ir jāakceptē".  Runātīgie cilvēki pārsvarā tiek vērtēti, kā gudrāki, izskatīgāki, interesantāki un daudz patīkamāki draugiem. Dīvainā kārtā pētījumi ir parādījuši, ka pat tie, kuri runā ātrāk tiek uztverti kā vairāk kompetenti un patīkamāki cilvēki. 

Pat pedagogi uzskata ekstravertus par ideālajiem skolniekiem un studentiem. Ekstraversija mūsdienās ir ļoti atraktīva personības īpašība, bet kā attīstīt komunikācijas prasmes ekstravertiem - par to šajā blogā.


ideālais ekstraverts?

Ja komunikāciju vērtētu pēc kvantitatīviem rādītājiem, tad ekstraverti noteikti izceltos, bet bieži vien ir tā, ka ekstraverts var ģenerēt daudz vārdus, bet pateikt maz. Viens no labākajiem ieteikumiem ir censties strukturēt savu runu blokos tāpat kā grāmatas tiek strukturētas nodaļās. Un savas runas laikā vairāk runāt "virsrakstos". 


Šis paņēmiens palīdz attīstīt lakonisku izteikšanos. Ļoti labs piemērs ir avīžu vai ziņu portālu virsraksti, kurus žurnālisti parasti ļoti rūpīgi izkopj, domājot par katru vārdu, kopējo vēstījumu un iedarbību uz lasītāju, lai viņš gribētu noklikšķināt uz attiecīgā virsraksta.

Noskatieties šo 15 minūšu video materiālu un Jūs uzzināsiet gan labākās struktūras, kā sakopot savas domas, gan arī konkrētas idejas kā lakoniski un ātri iegūt publikas uzmanību:



kas ir ekstraverts?

Jāņem vērā, ka 100% ekstraverts neeksistē. Tieši tāpat, kā 100% introverts. 

Sekojošās ir dažas pazīmes, ka Jūs esat ekstraverts:

1. Jūs iegūstat enerģiju pēc saviesīgiem pasākumiem,

2. Jūs nespējat ilgi būt vienatnē ar sevi. Cenšaties noorganizēt kārtējo pasākumu, aiciniet ciemiņus pie sevis vismaz vienu reizi nedēļā.

3. Jūs jūtaties komfortabli, darot vairākus darbus vienlaicīgi.

4. Jūs dodat priekšroku runāšanai nevis klausīšanai.

5. Jūs parasti ātri pieņemat lēmumus. Dažreiz lēmumu pieņemšana ir emocionāla.


ekstraversija

Jēdzienu "ekstraversija", kā arī "introversija" ieviesa Šveices psihologs un filozofs Karls Gustavs Jungs, lai atšķirtu divus personības veidus. Vairāk par komunikācijas atšķirībām dažādiem temperamenta tipiem - holēriķi, sangviniķi, melanholiķi un flegmātiķi, Jūs varat uzzināt šajā blogā.

Šie cilvēki aktīvi izrāda rūpes par apkārtējiem cilvēkiem, viņiem ir ļoti svarīgi draugi un kopā būšana.


komunikācijas izaicinājumi ekstravertiem

Izplatītākais priekšstats par ekstravertiem ir tāds, ka viņiem nav problēmas izteikties. Kaut kādā ziņā tā ir taisnība, jo ekstravertiem nav problēmu aizpildīt klusumu. Bet ar šo īpašību viņi var iekrist otrā grāvī - neefektīva komunikācija, kas nozīmē - vai mēs pasakām kaut ko būtisku un jēgpilnu. Par to kā attīstīt kopējās komunikācijas prasmes lasiet šajā blogā.

Lūk vairākas izplatītākās ekstravertu komunikācijas problēmas:

1. Liekvārdība, 

2. Neskaidra domas izteikšana, 

3. Dominējoša vēlme izteikties,

4. Neprasme klausīties.


kā ekstravertiem attīstīt komunikācijas prasmes?

Ļoti svarīgi ir apzināties, ka komunikācijas treniņu platforma ir ikdienas komunikācija. Ekstravertiem ir būtiski sākt dzirdēt sevi no malas. Tā nav šizofrēniska izpausme, kad mēs dzirdam balsis savā galvā. Tā drīzāk ir spēja analizēt to, ko es runāju, to ko es esmu tikko pateicis, kā arī to, ko es grasos vēl pateikt.

Tas faktiski nozīmē, ka Jūsu galvā notiek paralēlais process, kur Jūsu iekšējais režisors visu laiku vēro Jūs no malas un veic korekcijas.

Svarīgākās komunikācijas izpausmes, kuras būtu jātrenē ekstravertiem:

1. Darbs ar laiku. Cenšaties uzstādīt sev laika limitu. Man jāpasaka šī doma 30 sekundēs vai 2 minūtēs. Jūs paši izvēlieties laika limitu, kas Jums šķiet izaicinošs.

2. Darbs ar struktūrām. Izplānojiet savu runu vai prezentācijas materiālu tādā veidā, ka esiet to sadalījuši vairākos blokos. Komunikācijas zinātnē pastāv "trijnieka likums". Visu ko grasāties pateikt, sadaliet 3 daļās. Vairāk par struktūrām jūs varat uzzināt Bezmaksas video lekcijā.


nobeigumā

Ja Jūs esat ekstraverts, Jums jāapzinās, ka Jums ir brīnišķīgs talants, kas mūsdienās tiek ļoti augstu novērtēts. Bet, lai Jūs varētu savu talantu "iepakot" nevainojamā formā tā, lai apkārtējie cilvēki arī var no Jums mācīties, tad Jums ir jāapgūst paškontrole. Vislabāk to darīt kontrolētā veidā komunikācijas kursos profesionāla trenera vadībā. Sāciet savu attīstības ceļu jau tagad. Runas skola piedāvā labāko un plašāko komunikācijas apmācību materiālu latviešu valodā. Atrodiet to, kas Jums visvairāk ir piemērots šeit.

Senākie posti
Jaunākie posti

Atstāt komentāru

Aizvērt

PUBLISKĀS RUNAS PAMATI

Klātienes praktiskā darbnīca

Praktizējiet visus svarīgākos publiskās runas elementus sākot no neverbālās komunikācijas un struktūru veidošanas, līdz pat storytelling un uztraukuma kontrolei režisora Viestura Meikšāna vadībā.

Uzzināt vairāk

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Meklēt

Tavs grozs tukšs. Kā tā?
Uz katalogu