Iepazīšanās | Komunikācijas triki, lai iepazītos ar īsto

Iepazīšanās | Komunikācijas triki, lai iepazītos ar īsto

Jūs nekad nespēsiet iepazīties ar īsto, ja Jums neinteresēs otrs cilvēks. Iepazīšanās var sagādāt ļoti nopietnas galvassāpes, ja kaut kas noiet greizi. Savukārt, komunikācijas prasmes faktiski vienmēr kļūst par vienu no galvenajiem iemesliem, lai iepazīšanās ar otru cilvēku būtu veiksmīgs notikums ar turpinājumu. Šajā blogā mēs sniegsim pašu efektīvākos ieteikumus, lai Jūsu iepazīšanās un randiņu posms kļūtu par brīnišķīgu piedzīvojumu.


IEPAZĪŠANĀS sākās ar klausīšanos

Jā, protams, ja visi klusēs, kas tad tā par komunikāciju, vai ne?

Lielākā problēma ar sarunām un komunikāciju kopumā ir tā, ka mēs nemaz negribam dzirdēt otru cilvēku. Tad kad runājam mēs, tad mēs fokusējamies uz sevi. Tad kad runā otrs cilvēks, tad mēs drīzāk domājam, ko teiksim tad, kad būs pienākusi mūsu kārta runāt. Jūs nekad nespēsiet iepazīties ar īsto, ja Jums neinteresēs otrs cilvēks. Tāpēc ķeramies pie darba un apgūstam vienu no svarīgākajam cilvēciskas saskarsmes pamatprasmēm - spēju klausīties un dzirdēt otru cilvēku.

1. Prasme klausīties. Ja Jūs visu laiku runāsiet par sevi, tad otram cilvēkam kļūs garlaicīgi. Turklāt, otrs cilvēks uztvers jūs kā egoistu vai sliktākā gadījumā par narcisu. Iespējams pati svarīgākā kvalitatīva randiņa īpašība ir uzmanības pievēršana otram cilvēkam. Komunikabls cilvēks vienmēr ir jūtīgs pret savu sarunu partneri. (Vairāk par prasmi klausīties varat izlasīt šajā blogā).

Bieži vien par mūsu ideju vai mūsu personību daudz vairāk pasaka mūsu nopūtas, roku pozīcijas vai nolaistie acu plakstiņi. Ja sarunu partneris to pamana, tad viņš/a uzreiz var daudz adekvātāk reaģēt un veidot daudz dziļāku un godīgu saskarsmi. 

2. Neko neignorējiet. Ja otrs cilvēks nošķaudās, sakiet Uz veselību! Ja jūtat, ka viņam/ai sāk trīcēt vai krekšķēt balss, tad piedāvājiet ūdeni. Augstākā līmeņa komunikācija, pēc būtības, ir rūpēšanās par otru cilvēku. 


kā iepazīties ar īsto?

Iepazīšanās stāsti ir ļoti daudz un dažādi, bet skaidrs ir tas, ka tieši satikšanās, sarunas un komunicēšana neformālā gaisotnē dos Jums iespēju sajust kā Jūs jūtaties kopā ar otru cilvēku. 

Lūk, daži kritēriji, kuri varētu Jums palīdzēt pieņemt pareizo lēmumu:

1. Vai otra cilvēka klātbūtnē Jūs jūtaties brīvi, nepiespiesti? Šis ir ļoti ļoti svarīgs kritērijs.

2. Kādas kopīgas laika pavadīšanas idejas kļūst interesantas fantazējot par kopējo laiku ar otru cilvēku? Ar dažādiem cilvēkiem mūsos veras vaļā ļoti atšķirīgas intereses.

3. Vai Jūs kopā attīstieties vai zaudējiet?


nopietnas attiecības 

Nopietnas attiecības balstās prasmē reaģēt. Šī prasme ir komunikācijas pamata prasme. Adekvāta reakcija komunikācijā ir adekvāta, korekta un precīza. Bet kā attīstīt šo prasmi?

1. Ping Pong reakcija. Galda tenisa spēle gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē ir ļoti labs trenažieris komunikācijas attīstīšanai. Šī spēle iemāca reaģēt uzreiz. Tu nedrīksti domāt. Viss ko Tu dari ir koncentrējies uz virsū lidojošu bumbiņu. Komunikācijas kontekstā - viss uz ko Tu koncentrējies ir, ko Tev teiks partneris. Ja Tu neatbildēsi, tad zaudēsi spēli (tāpat kā ping pongā, ja neatsit bumbiņu, Tu zaudē). Iesaku noskatīties Netflixā ļoti labu filmu “The half of it”, kur galvenā varone māca komunicēt kādam ļoti kautrīgam puisim. Šajā filmā ir epizode, kur viņi spēlē ping pongu, lai varētu labāk sagatavoties gaidāmajam randiņam.

2. Apzinātības prakses. Rūpējieties par otru, aizmirstot sevi un tiešām patiesi ieklausieties otra cilvēka mikro-izpausmēs, aiz kurām slēpjas emocijas, domas, uztraukumi, kuri varbūt pat netiek pateikti vārdos. Mēs to visu jūtam. Tādēļ vajag attīstīt šo jūtīgumu saskarsmē. Arī lietišķā saskarsmē. Un to var izdarīt ar apzinātības praksēm. Apzinātības prakses māca ar meditācijas palīdzību atrasties šeit un tagad, nevis lidināties savās domās un idejās, kad kāds ar Jums runā.

3. Improvizācijas teātra nodarbības. Improvizācijas nodarbības ir izcils veids, kā attīstīt spontanitāti - spēju būt šeit un tagad. 


perfekts randiņš

Kāda izcila randiņa piemērs. 19.gs beigās Anglijā divas nedēļas pirms premjera ministra vēlēšanām uz kurām pretendēja Mr. Gladstone un Mr. Disraeli, abi šie kungi uzaicināja uz randiņu vienu un to pašu dāmu. Tā bija nejauša sakritība. 

Bet tā laika angļu dzeltenajai presei, tā bija brīnišķīga tēma rakstam. Prese uzaicināja uz interviju šo dāmu, lai uzdotu jautājumus par katru no šī svarīgā posteņa amata kandidātiem. Viņa teica:

"Tad, kad es satikos ar Mr. Disraeli viņš radīja man sajūtu, ka ir pats gudrākais, atraktīvākais un smalkjūtīgākais cilvēks visā pasaulē. Bet tad, kad es satikos ar Mr. Gladstone, viņš radīja man sajūtu, ka es esmu pati gudrākā, atraktīvākā un smalkjūtīgākā dāma uz visas pasaules".

Lieki pieminēt, ka šajās vēlēšanās uzvarēja cilvēks, kuram bija prasmes radīt savai tautai sajūtu, ka tā ir izcila, spēcīga un neatkārtojama nācija.

Tieši tāds pats vēlējums ir jebkuru randiņu un attiecību sakarā. Radiet otram cilvēkam sajūtu, ka viņš/a ir neatkārtojams un izcils, un Jūsu attiecības uzziedēs miljons skaistos toņos.

Sākat savu ceļu komunikācijas prasmju attīstīšanā jau šodien. Atrodiet sev piemērotāko apmācību formātu un tēmu, kas pilnībā izmainīs to, kā Jūs komunicēsiet ar cilvēkiem, vidi un situācijām ap jums.


Senākie posti
Jaunākie posti

Atstāt komentāru

Aizvērt

PUBLISKĀS RUNAS PAMATI

Klātienes praktiskā darbnīca

Praktizējiet visus svarīgākos publiskās runas elementus sākot no neverbālās komunikācijas un struktūru veidošanas, līdz pat storytelling un uztraukuma kontrolei režisora Viestura Meikšāna vadībā.

Uzzināt vairāk

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Meklēt

Tavs grozs tukšs. Kā tā?
Uz katalogu