Darba sludinājumi | Kļūdas, kas liedz iegūt izcilu darbu

Darba sludinājumi | Kļūdas, kas liedz iegūt izcilu darbu

Šis blogs nebūs priekš Jums, ja esat gatavi pieņemt vājus darba sludinājumus, tādus darba sludinājumus, kuri piedāvā zemu algu un sliktus darba apstākļus.

Jums ir 100% iespējas iegūt to darbu, kādu Jūs vēlaties. 

Bet Jums ir jāsagatavojas.

Šis blogs dos Jums nepieciešamo zināšanu un prasmju komplektu, lai Jūs varētu kandidēt uz tiem darba sludinājumiem, kurus patiesi vēlaties. Un galvenais, lai Jūs nepieļautu kļūdas, kas var visu sabojāt.


darba sludinājums | kā neapjukt darba piedāvājumos

Mūsdienās ir pārāk daudz dažādu darba sludinājumu portālu. Daudzi no tiem dublējas, daudzi ir ļoti segmentēti un patiesībā Jums var arī nemaz nederēt. 

Bet kā atrast savu īsto darba sludinājumu?

1. Brīdinājumi un paziņojumi. Daudzos darba sludinājumu portālos ir iespēja  uzlikt paziņojumus (notifications), kas uzreiz Jūsu telefonā vai datorā dos jums ziņu, ka ir parādījies tieši Jūs interesējošs darba piedāvājums.  Tā ir ļoti ērta automatizēšana. Jums nebūs jātērē daudzas stundas darba sludinājumu portālos.

2. Portālu reputācijas.  Jums nav vajadzīgi visi darba sludinājumu portāli. Vienmēr izlasiet darba sludinājumu portālu atsauksmes. Jūs uzreiz sapratīsiet vai tur ir kvalitatīvi piedāvājumi, klientu atbalsts un personalizēta attieksme. Netērējiet savu laiku ar vājiem darba sludinājumu portāliem.

3. Izmantojiet arī savu paziņu loku. Nepaļaujaties tikai uz darba sludinājumu portāliem. Jums noteikti ir arī savs profesionālais tīkls. Dariet viņiem zināmu, ka esat atvērti iespējām. 


darbs | kā radīt perfektu pirmo iespaidu?

Pirmais iespaids ko Jūs rādīsiet noteikt pilnīgi visu. 

Jūs varat visu sabojāt vai arī radīt uzticamu un pārliecinātu iespaidu pirmajā darba dienā.

Lūk, ir daži ieteikumi, kas palīdzēs Jums "spīdēt" darba intervijā vai Jūsu pirmajā tikšanās reizē ar darba devēju:

1. Izvairieties no Jā un Nē atbildēm. Tas var radīt pārāk noslēpumaina un aizvērta cilvēka iespaidu. Katrai atbildei vajadzētu būt kā mikro-runai. 

2. Konstruktīvas atbildes. Vienmēr cenšaties ļoti precīzi sadzirdēt, ko cilvēki vēlas no Jums uzzināt. Atbildiet tieši par tēmu. Ne pa labi, ne pa kreisi. Pārāk liela daiļrunība var radīt iespaidu par haotisku un neuzticamu cilvēku.

3.  Nekādi eksperimenti. Esiet ļoti uzmanīgi ar revolucionāriem apgalvojumiem, it īpaši par jūtīgām tēmām - politika, minoritātes, nacionalitāte, rase.

 4. Pieklājība. Pievērsiet īpašu uzmanību, lai Jūs būtu pieklājīgi. Lai nebūtu kāda divdomīga vai nekorekta rīcība, kuru varētu pārprast.

 5. Dusmu kontrole.  Ja Jūs vēlaties radīt izcilu iespaidu, tad dusmām šeit nav vietas. Visi krupīši ir jārij nost. 

Šeit ir sagatavots 2 stundu materiāls par efektīvākajiem komunikācijas trikiem darba intervijās. Tas noteikti Jums palīdzēs būt daudzus soļus priekšā saviem konkurentiem.


Viena sieviete vienreiz man teica, ka viņas hobijs ir pieteikties uz darba intervijām, iziet cauri tam procesam. Iet uz darba intervijām bija viņas hobijs. 

Viņa nemaz nevēlējās pieteikties šiem darba sludinājumiem. Dažreiz viņa pat apzināti gribēja sevi iegāzt, pasakot kaut ko tādu, kas noteikti varētu nepatikt potenciālajam darba devējam. Bet katrā ziņā, viņa ieguva neatsveramu pieredzi un šis eksāmens priekš viņas vairs nenozīmēja dzīvības vai nāves jautājumu.


darba piedāvājumi | sākam virzīties uz savu sapņu darbu

1. Izrakstiet sev tos darba piedāvājumus, kas klasificējas kā Jūsu sapņu darba piedāvājumi.

2. Tad izrakstiet tādu darba piedāvājumus, kurus iegūstot Jūs būtu ļoti apmierināti.

3. Un tad izrakstiet tādus, ar kuriem Jūs būtu apmierināti.

Izrakstiet tās prasmes un kompetences, kas ir vajadzīgas katrai no šīm sadaļām
Šis būs Jūsu uzdevums tuvākam laikam. Jums ir vienkārši jāsāk apgūt šīs prasmes. Ļoti iespējams, ka tas nenotiks vienas vai divu dienu laikā. Tā kā sagatavojieties uz ilgāku termiņu. Bet sāciet ar kaut ko vienu.
Ļoti svarīgi, ka pirmā prasme, kuru jūs vēlaties apgūt ir no jūsu sapņu darba sarakstiņa. Ideālā variantā šī prasme ir ierakstīta arī pārējās divās kategorijās.
Galvenais - Jums ir jāsper pirmais solis. 
Un tas ir jādara tagad!


meklēt darbu mainīgā darba vidē

Ņemiet vērā, ka darba vide mainās nepārtraukti. Darba meklēšana šodien ļoti atšķirsies no darba meklēšanas pēc 5 gadiem. Un te nav runa par darba sludinājumu portāliem, bet gan par profesijām. 

Jūs spēsiet atrast meklēto darbu, ja spēsiet radīt oriģinālas prasmju kombinācijas.

Kā arī spēsiet piedāvāt savas prasmes globālā tirgū. Jā, tādēļ ļoti iespējams, ka vajadzētu pastiprināti apgūt angļu valodu, bet vienlaicīgi sākt pētīt globālos darba sludinājumu portālus.

Ļoti daudz uzņēmumu mūsdienās ir ar darbiniekiem no 15+ dažādām pasaules valstīm, kuri atrodas un dzīvo pastāvīgi savā dzimtenē.

Jā, tā ir darba vides nākotne. Tās ir nebijušas iespējās priekš Jums. 

Meklēt darbu būs pilnīgi cits process nekā tas ir bijis līdz šim.

Tādēļ sāciet attīstīt savas prasmes jau šodien.

Komunikācijas prasmes Jūs varat sākt attīstīt jau šodien. To var sākt darīt šeit.


nobeigumā

2020. gadā LinkedIn nāca klajā ar aptaujas rezultātiem par to, kādas prasmes kompāniju vadītāji sāk vērtēt visaugstāk. Komunikācijas prasmes bija apsteigušas digitālās prasmes. Tas nozīmē, ka cilvēks digitālajā laikmetā nekur nepazudīs. Jāpiebilst gan, ka viņam vai viņai būs jāspēj komunicēt daudz ātrāk, precīzāk, efektīvāk. 

Vairāk par darba intervijām Jūs varat izlasīt blogā "Darba intervijas | Komunikācijas triki, kas palīdz pārvarēt 3 interviju kārtas".


Senākie posti
Jaunākie posti

  • sds;lf;v

    Sebatjans

Atstāt komentāru

Aizvērt

PUBLISKĀS RUNAS PAMATI

Klātienes praktiskā darbnīca

Praktizējiet visus svarīgākos publiskās runas elementus sākot no neverbālās komunikācijas un struktūru veidošanas, līdz pat storytelling un uztraukuma kontrolei režisora Viestura Meikšāna vadībā.

Uzzināt vairāk

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Meklēt

Tavs grozs tukšs. Kā tā?
Uz katalogu